De Hoge Dennen Capital verzelfstandigt en wordt 31Capital

De Hoge Dennen Capital verzelfstandigt en wordt 31Capital

Algemeen (10) doel

Het private equity-team van De Hoge Dennen Capital gaat zelfstandig verder. Na bijna 20 jaar succesvol investeren in Nederlandse ondernemingen worden de private equity-activiteiten voortgezet onder de nieuwe naam 31Capital. De Hoge Dennen Capital is onderdeel van De Hoge Dennen, de beleggings- en investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, voormalig eigenaar van Kruidvat.

31Capital heeft een groep vermogende families en ondernemers aan zich verbonden waarmee het in de toekomst zal investeren. Door het aantrekken van dit nieuwe kapitaal wordt ruimte gecreëerd voor verdere groei. Bovendien blijft De Hoge Dennen betrokken als investeerder bij nieuwe deelnemingen. Het team bestaat uit Marius Coebergh, Marcel van den Heuvel, Chiel Soeter, Jolie van Daatselaar en Vincent Snoek.

31Capital blijft de huidige private equity-portefeuille van De Hoge Dennen Capital beheren. Bij de start bestaat de private equity-portefeuille uit Batenburg Techniek, Eszet, Lagersmit, Thinkwise en Probo. Eind november is daar de nieuwe deelneming Elektro Groeneweg Installatie aan toegevoegd, waarvoor een buy-and-build-strategie ontwikkeld wordt. 31Capital nam een meerderheidsbelang in het bedrijf, samen met een groep investeerders waaronder De Hoge Dennen.