Edwin van den Oever benoemd tot nieuwe CEO Zwitserleven PPI

Edwin van den Oever benoemd tot nieuwe CEO Zwitserleven PPI

Nieuwe baan man (13) on the move

Edwin van den Oever wordt de nieuwe CEO van Zwitserleven PPI. Hij volgt daarmee Arjen van Zanten op, die een nieuwe rol binnen Zwitserleven gaat vervullen. Van den Oever zal samen met Ed van Santen, de huidige COO, de nieuwe directie vormen van Zwitserleven PPI.

Edwin van den Oever is geen onbekende in de pensioensector en heeft een flinke dosis ervaring. Hiervoor was hij de managing director van de Nederlandse PPI van Willis Towers Watson (WTW), die in 2022 werd overgenomen door Athora Netherlands. Eerder werkte hij bij Nationale Nederlanden.

Van den Oever: 'Mijn aandachtsgebied was altijd al de commerciële kant: klanten, productmanagement en groei. Binnen Zwitserleven PPI blijf ik me hierop richten. Ik ben ervan overtuigd dat Ed en ik met onze ervaring en expertise een waardevolle bijdrage leveren aan de pensioenmarkt door onze klantgerichte aanpak en persoonlijke benadering.'

Arjen van Zanten zal als beoogd Lead Sales een cruciale rol spelen in het behouden en werven van klanten. In deze nieuwe functie zal hij nauw betrokken blijven bij de PPI. Ook blijft hij betrokken bij de buy-outs voor pensioenfondsen, een belangrijk onderdeel van de groeistrategie. Arjen kijkt ernaar uit om na 12 jaar iets nieuws te gaan doen. Hij ziet zijn beoogde nieuwe functie als een mooie kans om zijn ervaring en kennis te blijven inzetten voor de klanten van Zwitserleven.

Voortzetting succesvolle koers Zwitserleven PPI

Annemieke Visser-Brons, CCO Athora Netherlands: 'Ik ben blij dat we goede mensen in huis hebben om invulling te geven aan deze nieuwe rolverdeling. Met deze vertrouwde gezichten in de markt zetten we onze groeistrategie en succesvolle koers van Zwitserleven PPI voort, waar klanttevredenheid voorop staat. Met onze flexibele pensioenproducten spelen we in op de veranderende wensen en behoeften van werkgevers en hun werknemers. Zo blijven we een leidende speler in de pensioenmarkt.'

Wie is er nog meer On the Move?