Edin Mujagić wordt Econoom en Fondsbeheerder bij Beleggingsfonds Hoofbosch

Edin Mujagić wordt Econoom en Fondsbeheerder bij Beleggingsfonds Hoofbosch

Edin Mujagic (foto archief OHV Vermogensbeheer)

Edin Mujagić (46) is per 1 juni 2024 in dienst getreden bij Beleggingsfonds Hoofbosch uit Haarlem, als Econoom en Fondsbeheerder. Sinds 2018 was hij hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer. Mujagić zal zich bij Hoofbosch bezig houden met het uitvoeren van het beleggingsbeleid van Hoofbosch en het extern uitdragen van de missie en visie van het beleggingsfonds.

Mujagić is een macro-econoom gespecialiseerd in (het beleid van) de centrale banken. Hij heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heeft ruime ervaring met het volgen en analyseren van en schrijven over macro-economische ontwikkelingen en financiële markten, onder meer als macro-economisch analist en redacteur macro-economie bij het zakenweekblad FEM Business. Mujagić schrijft onder meer regelmatig voor IEX-Profs, Effect (van Vereniging van Effectenbezitters) en InvestmentOfficer.

Daarnaast verzorgt hij op BNR Business News Radio drie keer per week zijn rubriek ‘Macro met Mujagić’ en is hij auteur van meerdere boeken over economie, waaronder ‘Tien jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009), ‘Geldmoord: hoe centrale banken ons geld vernietigen’ (2012), ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ (2016) en ‘Keerpunt 1971: over staatsschulden, werkende armen en de nieuwe economie’ (2021). Van dat laatste boek is inmiddels de negende druk verschenen.

Martien van Winden, samen met Robbert-Jan Engels oprichter van beleggingsfonds Hoofbosch over de komst van Edin: 'Wij zijn zeer verheugd over de komst van Edin. Hij is een groot en zeer oorspronkelijk econoom. Samen met hem zijn wij nog beter in staat de risico’s in de wereld te duiden, om daar vervolgens met een grote boog omheen te lopen.'

Edin over zijn komst bij beleggingsfonds Hoofbosch: 'Bij Hoofbosch zit het leren van de lessen uit het verleden in het DNA. Als een grote liefhebber van (economische) historie en auteur van boeken met daarin altijd aandacht voor lessen uit het verleden, spreekt de modus operandi van Hoofbosch mij dan ook enorm aan net als het sterke familiegevoel dat heerst binnen Hoofbosch. Ik kijk ernaar uit met mijn bijdrage, als onderdeel van het team van Hoofbosch, die lijn voort te zetten en naamsbekendheid van Hoofbosch verder te vergroten.'

Wie is er nog meer On the Move?