Principal AM: Structurele groeifactoren infrastructuur in overvloed

Principal AM: Structurele groeifactoren infrastructuur in overvloed

Infrastructuur
Infrastructuur.jpg

Bedrijven actief in wereldwijde beursgenoteerde infrastructuur (Global Listed Infrastructure, GLI), die essentiële diensten zoals nutsvoorzieningen en transport- en communicatiesystemen beheren, staan klaar om te profiteren van de versnellende structurele groei die we de komende tien jaar gaan zien.

Belangrijke aanjagers van deze groei, zoals de energietransitie, demografische verschuivingen en toenemende digitalisering, creëren aanzienlijke investerings- en ontwikkelingskansen binnen de vermogenscategorie:
  • Energietransitie: Meer dan 85 landen hebben netto-nul doelstellingen uitgesproken. Deze verschuiving versnelt de investeringen in hernieuwbare energiebronnen, elektriciteitsnetwerken, waterstof en biobrandstoffen. Dankzij de groeiende vraag naar elektrificatie, gestimuleerd door overheidsstimuleringsmaatregelen, zijn GLI-bedrijven (die in veel gevallen cruciale spelers zijn in de opwekking en distributie van schone energie) goed gepositioneerd om te kunnen profiteren van deze trend.
  • Demografische trends: De groeiende wereldbevolking verhoogt de vraag naar verbeterde infrastructuur. Voorbeelden hiervan zijn geavanceerde transportsystemen in dichtbevolkte regio's en verhoogde energievereisten in opkomende markten, waar GLI-bedrijven van kunnen profiteren.
  • Digitalisering: De toename van het wereldwijde data- en technologiegebruik vereist extra infrastructuur, zoals mobiele-signaaltorens en datacenters. Deze modernisering, inclusief de verbetering van elektrische netwerken en intelligente verkeerssystemen, onderstreept de essentiële rol van GLI bij het ondersteunen van een meer verbonden en efficiënte wereld.
Voor beleggers benadrukt het samenvloeien van deze structurele groeifactoren het robuuste beleggingspotentieel van GLI. Terwijl deze trends zich ontwikkelen, zijn beursgenoteerde infrastructuurbedrijven goed gepositioneerd om te profiteren van de toenemende wereldwijde vraag naar duurzame, betrouwbare en moderne infrastructuuroplossingen.