bfinance: Global Sukuk, Sector in Brief

bfinance: Global Sukuk, Sector in Brief

Obligaties
Global Sukuk Sector in Brief.jpg

Sukuk is een islamitisch financieel instrument, vergelijkbaar met een obligatie in de westerse financiële wereld, maar het voldoet aan de Sharia (islamitische wetgeving).

In tegenstelling tot conventionele obligaties, die rentebetalingen (riba) met zich meebrengen, zijn Sukuk structuren ontworpen om rendement te genereren voor investeerders zonder de Islamitische wet te overtreden. Dit wordt bereikt door de certificaten zo te structureren dat ze eigendom van tastbare activa, vruchtgebruik of diensten vertegenwoordigen, en het rendement voor de investeerders wordt verkregen uit de inkomsten van deze activa in plaats van uit rente.

Investment consultant bfinance publiceerde gisteren een rapport over deze sector die wereldwijd inmiddels een omvang heeft van USD 870 miljard. Zij signaleert dat de vraag naar Sukuk groter is dan het aanbod, waardoor dit beleggingsinstrument zeer veerkrachtig is tijdens marktdalingen omdat beleggers ervoor kiezen om alternatieve activa te verkopen terwijl ze hun posities in Sukuk aanhouden.

Klik op de link hieronder voor het volledige rapport 

Bijlagen