PGIM Real Estate: Een goed instappunt voor REIT's

PGIM Real Estate: Een goed instappunt voor REIT's

Vastgoed
Vastgoed (01)

'Gezien de sterke fundamentals en aantrekkelijke lange termijn factoren in bepaalde REIT-sectoren en regio’s, denken we dat dit een goed instappunt is voor geduldige langetermijnbeleggers in vastgoed', zegt Rick Romano, Head of Global Real Estate Securities bij PGIM Real Estate.

'Nu de stijgingscycli op de grote markten waarschijnlijk voorbij zijn en beleggers potentiële renteverlagingen in de gaten houden, vertoont de vastgoedmarkt tekenen van stabilisering. Hoewel de timing en omvang van toekomstige renteverlagingen onzeker blijven, verwachten we dat het algehele monetaire beleid voor de komende twaalf tot achttien maanden constructief zal blijven voor het REIT-sentiment.' 

Beleggers kunnen zich nu opnieuw concentreren op de stabiele operationele trends van de sector en de verbeterende groeivooruitzichten voor de komende jaren, nu het aanbod tot historisch lage niveaus daalt en de vraag solide blijft.

Romano: 'We vinden momenteel de meest aantrekkelijke kansen in vastgoedbedrijven die hun kapitaalkostenvoordeel kunnen gebruiken om externe groei te genereren. Aantrekkelijke gebieden zijn onder meer de sectoren datacenters, seniorenhuisvesting en studentenhuisvesting.'

In de tweede helft van 2024 verwacht PGIM Real Estate ook dat er betere kansen zullen ontstaan ​​voor self-storage en appartementen, terwijl deze een aantal vertragende fundamentele factoren doorlopen en 2025 ingaan met een beperkt aanbod en versnellende kansen op omzetgroei.