Rombout Houben en Johan Terpstra worden Directeur van Teslin Capital Management

Rombout Houben en Johan Terpstra worden Directeur van Teslin Capital Management

Nieuwe baan mensen - on the move

Teslin Capital Management (Teslin) is voornemens de directie anders in te richten. Hein van Beuningen zal terugtreden als Directeur en opgevolgd worden door Rombout Houben en Johan Terpstra.

Teslin omvat drie aandelenfondsen en een beleggingsmaatschappij voor landelijk onroerend goed. Het nieuwe directieteam zal gaan werken aan een verdere integratie en stroomlijning van de Teslin-organisatie.

Om ruimte te maken voor de nieuwe manier van aansturing, zal Hein van Beuningen afscheid nemen van Teslin en zijn functies in de komende periode op een zorgvuldige wijze overdragen. Sonja Hartsuijker blijft aan in haar functie als Directeur, primair verantwoordelijk voor algemeen management, mid-office en risk & compliance. Samen met Rombout Houben en Johan Terpstra zal Sonja Hartsuijker het nieuwe, driehoofdige directieteam vormen.

Rombout Houben is sinds 2007 aan Teslin verbonden. In zijn nieuwe functie wordt hij naast zijn rol als Fondsmanager Midlin verantwoordelijk voor het borgen van de investeringsfilosofie van Teslin en de strategische agenda voor de komende jaren.

Johan Terpstra wordt in zijn nieuwe functie eindverantwoordelijk voor Teslin Participaties. Hij is eerder dit jaar binnengekomen om het fondsmanagement van Teslin Participaties te versterken en te ondersteunen bij de uitdagingen die op tafel liggen. Hij is, met zijn ruime ervaring, de aangewezen persoon om de portefeuille van Teslin Participaties in de komende tijd stap voor stap verder te herbalanceren.      

De Raad van Commissarissen van Teslin Capital Management is Hein van Beuningen dankbaar en erkentelijk voor zijn tomeloze inzet en vakmanschap.

‘Hein heeft zich sinds 2015 met veel betrokkenheid, creativiteit en kennis van zaken voor Teslin ingezet. Voor de opvolging hebben we met Rombout en Johan gelukkig twee investeringsprofessionals in huis met een uitstekende reputatie en een bewezen track-record’, aldus Peter Tieleman, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

‘Het was een eer en een groot genoegen om de afgelopen negen jaar leiding te mogen geven aan Teslin. Er is veel om positief op terug te kijken, zoals de succesvolle introductie van Gerlin en de jarenlange groei en bloei van Teslin Participaties. Maar het was niet alleen zonneschijn. Zo hebben sommige van onze Nederlandse deelnemingen recent teleurstellend gepresteerd. Ik heb alle vertrouwen in het team van Teslin en in hun kwaliteiten om deze uitdaging succesvol aan te gaan’, aldus Hein van Beuningen.

De directie gaat, onder voorbehoud van goedkeuring van de AFM, zo snel mogelijk in de nieuwe samenstelling aan de slag. De herkenbare investeringsfilosofie van Teslin – die sinds jaar en dag gericht is op een goed rendement door middel van actief en betrokken aandeelhouderschap – zal hierbij in de komende tijd onveranderd centraal staan.