Hendrik Jan Biemond benoemd tot Commissaris van DNB

Hendrik Jan Biemond benoemd tot Commissaris van DNB

Nieuwe baan - on the move - trap - stairs - omhoog (1)

Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) van De Nederlandsche Bank heeft minister van Financiën Eelco Heinen namens de aandeelhouder besloten tot de benoeming per 1 september 2024 van Hendrik Jan Biemond voor een eerste termijn van vier jaar als lid van de RvC. Hij volgt Marry de Gaay Fortman op die na afloop van haar zittingstermijn per 1 juli jl. is teruggetreden.

Hendrik Jan Biemond is raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en adviseur van de raad van bestuur van Pon Holdings. Daarnaast is hij lid van de raad van toezicht van het Holland Festival en voorzitter van Stichting Bureau Vergezicht.

De Gaay Fortman treedt na twee zittingstermijnen af als lid van de RvC. Zij was tevens lid van de Toezichtcommissie en de Honorerings- en benoemingscommissie.

Martin van Rijn, voorzitter van de RvC, richt zich graag tot beiden: 'Met groot genoegen heet ik Hendrik Jan Biemond welkom. Met zijn komst blijft de juridische deskundigheid binnen de RvC sterk vertegenwoordigd. Hendrik Jan Biemond brengt daarbij veel kennis en ervaring binnen de financiële sector mee. Als advocaat en partner bij Allen & Overy heeft hij onder andere grote financiële instellingen bijgestaan op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en gedragstoezicht. Tevens heeft hij gediend als Officier van Justitie bij het Functioneel Parket in Amsterdam.'

'We willen Marry zeer bedanken voor haar inzet, toewijding en loyaliteit aan DNB in de afgelopen 8 jaar. Zij heeft als lid van de Toezichtcommissie met haar inzicht en kritisch denken bijgedragen aan de verdere versterking van het DNB toezicht op de financiële sector. Ook in haar rol als lid van de Honorerings- en benoemingscommissie heeft zij met haar expertise op het gebied van governance een belangrijke bijdrage geleverd aan de continuïteit en stabiliteit van de directie van DNB. Tot slot heeft zij een belangrijke rol gespeeld als vast aanspreekpunt in de Raad van Commissarissen voor de ondernemingsraad.'

Wie is er nog meer On the Move?