MFS: Onduidelijkheid blijft over belangrijke vragenstukken Fed-beleid

MFS: Onduidelijkheid blijft over belangrijke vragenstukken Fed-beleid

Fed
Fed dollar (kreatikar, Pixabay)

De Jackson Hole toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell bracht de markten in vervoering, maar er zijn nog belangrijke vragen waarop het antwoord onduidelijk is, stelt Benoit Anne, obligatiestrateeg bij de Amerikaanse vermogensbeheerder MFS.

'We weten met name nog niet of de Fed de rente terug wil brengen naar een neutraal niveau of dat een grotere rentestap ook mogelijk is. En dan nog, het is eveneens niet duidelijk wat de Fed momenteel een neutrale rente vindt', aldus Anne. Met dat in het achterhoofd is de vraag nu wat de impact zou zijn als de rentedaling groter is dan de markten verwachten. 'Zorgt dat ervoor dat beleggers weer meer risico durven te nemen of doet het juist de vrees oplaaien dat er iets mis is? Dat de Fed iets weet over de economische ontwikkelingen die beleggers nog niet weten?'

Een rentedaling is normaal een goed teken voor obligatiemarkten, maar Anne stelt dat ieder woord vanuit de Fed nauwgezet  wordt gevolgd. Centrale banken en beleggers zouden geholpen zijn met meer duidelijkheid voor de langere termijn.