Edward Boots benoemd tot Head of Origination bij M&G

Edward Boots benoemd tot Head of Origination bij M&G

Algemeen (07) omhoog stijging on the move.jpg

Edward Boots is benoemd tot Head of Origination in het Real Estate Finance-team van M&G. De uitbreiding van het origination team is een antwoord op de veranderende vraag van klanten naar Europese Real Estate Debt.

Boots is verantwoordelijk voor de origination en executie van nieuwe  beleggingskansen op de continentale Europese vastgoedmarkt en zal samenwerken met het bestaande originatieteam en het 50-koppige platform van beleggingsprofessionals van M&G Real Estate in Amsterdam, Frankfurt, Madrid, Milaan, Parijs en Stockholm. Hij werkt vanuit Amsterdam en rapporteert aan Dan Riches, Head of Real Estate Finance bij M&G.

Boots brengt een schat aan ervaring mee naar M&G. Eerder was hij Head of Real Estate Finance The Netherlands bij HSBC Continental Europe, waar hij een uitgebreide portefeuille vastgoedleningen opbouwde en beheerde. In eerdere functies was hij ook Co-Head of Real Estate Clients en Vice President, Origination for Commercial Real Estate bij Deutsche Bank AG.

Nu bedrijven op zoek gaan naar alternatieve bronnen van kapitaal om aan hun financieringsbehoeften te voldoen en traditionele banken hier minder concurrerend kunnen zijn biedt herfinanciering van commerciële leningen in Europa nieuwe investeringsmogelijkheden  voor het wereldwijde institutionele klantenbestand van M&G. M&G's 15-jarige staat van dienst in deze asset class en het vermogen om grote leningen te verstrekken en tot het einde van de looptijd vast te houden, maakt M&G goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren.

In een reactie op de benoeming zei Dan Riches: 'De dynamiek van de kredietverlening op het Europese vasteland verandert nu banken zich verder terugtrekken uit bepaalde delen van de markt, waardoor alternatieve kredietverstrekkers de kans krijgen om in te stappen en rechtstreeks leningen te verstrekken. We hebben de ambitie om onze aanwezigheid op het continent uit te breiden om tegemoet te komen aan de beleggingsbehoeften van onze wereldwijde institutionele klantenkring. Edward's aanstelling versterkt de capaciteit en het netwerk van onze teams en brengt uitgebreide ervaring en bestaande relaties met zich mee om kansen te vinden - we hebben er alle vertrouwen in dat zijn leiderschap onze Europese groeistrategie zal versnellen.'

Edward Boots, Head of Origination voor Continental Europe, voegt hieraan toe: 'Ik vind het geweldig om deel uit te maken van een team dat voorop loopt op het gebied van vastgoedfinanciering.  Vergeleken met de adfgelopen vijf jaar zijn de vooruitzichten voor deze sector nu het beste dankzij de ontwikkelingen op de kapitaalmarkten en een aanzienlijke herfinancieringskalender. Het team goed gepositioneerd om deze kansen te benutten.'

Wie is er nog meer On the Move?