WIFS: Lancering Top 50 Women in Sustainable Finance 2024

WIFS: Lancering Top 50 Women in Sustainable Finance 2024

Duurzaam beleggen Impact beleggen Diversiteit
Nieuwe baan vrouw (05) on the move

Op 25 september 2024 is de Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 gelanceerd.

Deze gerenommeerde lijst van 50 impactmakers is samengesteld door een vakjury onder voorzitterschap van Marguerite Soeteman-Reijnen. De Top 50 belicht vrouwelijke leiders in Nederland die zich inzetten voor duurzaamheid binnen de financiële sector. Genomineerden zijn onder andere Geraldine Leegwater (PGGM), Jacqueline van den Ende (Carbon Equity) en Hadewych Kuiper (Triodos Investment Management).

Genomineerden van de Top 50 zetten zich in voor meer duurzaamheid in de financiële sector en hebben aantoonbare zichtbaarheid en impact op dit onderwerp.

Hadewych Kuiper is Managing Director bij Triodos Investment Management en één van de genomineerden van de Top 50 Women in Sustainable Finance 2024. Hadewych: 'Ik ben zeer vereerd met mijn nominatie voor de Top 50 Women in Sustainable Finance 2024. De financiële sector speelt een cruciale rol in de transitie naar een duurzame wereld en het is fantastisch om te zien hoeveel vrouwen hierin een toonaangevende rol spelen. Dat is voor mij geen toeval en iets wat mij ook persoonlijk iedere dag opnieuw inspireert.'

De vakjury – bestaande uit Marguerite Soeteman-Reijnen (voorzitter), Cindy van Oorschot, Nicolette Loonen, Faisal Setoe, Stephan Veen en Rinke Zonneveld – beoordeelt de genomineerden op basis van hun aantoonbare zichtbaarheid en impact op het gebied van duurzaamheid in de financiële sector. Deze editie hebben zij in het bijzonder gekeken naar kandidaten die pragmatisch werken aan financiële oplossingen voor wat betreft klimaatmitigatie- en adaptatie, natuurbehoud- en herstel, alsook mensenrechten.

De Top 50 is een initiatief van WIFS. WIFS is een ambitieus netwerk, dat samen met haar leden en partners een platform creëert voor gebalanceerd leiderschap, waarbij diversiteit en inclusie bijdragen aan een financiële sector net zo divers én inclusief is als onze samenleving. WIFS is ervan overtuigd dat de inbreng van feminiene waarden een grote rol kan spelen in het verduurzamen van de sector.

Ook Jacqueline van den Ende, Co-Founder en CEO van Carbon Equity behoort tot de genomineerden en benadrukt het belang van rolmodellen als inspiratiebron: 'Ik ben er enorm trots op om in dit lijstje te staan naast mensen zoals Anne Gram, Annette Mosman, Hadewych Kuiper, Tera Terpstra en vele anderen die in voorgaande jaren zijn genomineerd. Net als deze vrouwen sinds de jonge jaren van mijn carrière een inspiratiebron zijn geweest, speelt de Top 50 een belangrijke rol in het inspireren van een volgende generatie vrouwelijke leiders die met vermogen bouwen aan een betere en gezondere wereld.'

De lancering van de Top 50 was een van de hoogtepunten van het internationale Dive In festival in Nederland. Rondom het thema 'A Sustainable Future: The Next 10 Years' organiseerde WIFS een inspirerende middag bij PGGM in Zeist, waar onder andere ook Robert Baker een key-note gaf over het opbouwen en in stand houden van gender inclusieve werkplekken. Dive In laat zien dat er verder gekeken moet worden dan de traditionele definities van diversiteit om een ​​gelijk speelveld voor talent te creëren. Dit meermaals bekroonde, internationale event voor diversiteit en inclusie binnen de financiële sector vierde dit jaar een jubileum editie. In dit tiende jaar vonden er meer dan 100 evenementen in 40 landen plaats.