Principal AM: REIT's, op koers naar herstel

Principal AM: REIT's, op koers naar herstel

Vastgoed
vastgoed (06) kantoor

Nu we de volgende fase van de economische cyclus ingaan, verwachten we dat de renteverlagingen van de Federal Reserve (Fed) een cruciale katalysator zijn voor de aandelen van Real Estate Investment Trusts (REIT's).

Historisch gezien zijn dalende rentetarieven gunstig gebleken voor REIT's, omdat dalende rendementen de disconteringsvoeten verlagen en de waarde van toekomstige kasstromen verhogen. Deze dynamiek is in feite al in gang gezet, waarbij REIT's hun herstel inzetten in anticipatie op Fed-verlagingen.

Terugkijkend op de renteverlagingscyclus van 1999-2003 deden REIT's het aanzienlijk beter dan aandelen in een vergelijkbaar economisch landschap, dat werd gekenmerkt door een lichte recessie en renteverlagingen. Nu de Fed de verruiming voortzet, zouden REIT's opnieuw kunnen profiteren, vooral in sectoren zoals seniorenwoningen, zendmasten en gekoelde opslag, waar defensieve kasstromen op lange termijn veerkracht bieden.

Naast gunstige economische omstandigheden blijven de REIT-waarderingen aantrekkelijk in vergelijking met bredere aandelen en particuliere vastgoedfondsen. Ondanks hun recente prestaties worden REIT's verhandeld met een korting en de huidige omgeving biedt een kans voor beleggers.

Naarmate de rente verder daalt, zullen REIT's waarschijnlijk hun voordeel als eerste te handelen behouden ten opzichte van particulier vastgoed, waarbij ze profiteren van liquiditeit en gunstige compressie van het rendementspercentage. Voor degenen die willen investeren in vastgoed, bieden REIT's een overtuigend toegangspunt, met het potentieel voor voortdurende hoge prestaties tijdens de renteverlagingscyclus van de Fed.