Capital Group: Duurzaam beleggen houdt stand in volatiele wereld

Capital Group: Duurzaam beleggen houdt stand in volatiele wereld

Duurzaam beleggen
Aarde Earth Biodiversity Biodiversiteit Sustainability Duurzaamheid (Pixabay WikiImages)

De adoptie van ESG blijft op een historisch hoog niveau en in EMEA neemt ze zelfs nog toe, zo blijkt uit de jaarlijkse ESG-studie van Capital Group, een van 's werelds grootste en meest ervaren actieve vermogensbeheerders, met meer dan USD 2700 miljard aan beheerd vermogen.

'Deze editie van de ESG Global Study toont dat beleggers zich op de lange termijn engageren op vlak van ESG, ook in een volatiele wereld. De adoptie van ESG is hoog gebleven, waarbij negen van de tien beleggers in de studie zichzelf identificeren als duurzame beleggers. Meer dan de helft van de respondenten (57%) is bovendien van plan om zijn toewijzingen aan ESG-fondsen in de komende twaalf maanden te verhogen', aldus Jessica Ground, Global Head of ESG bij Capital Group.

'Uit onze ESG-studie zijn ook nieuwe interessegebieden zoals AI naar voren gekomen. Beleggers zetten voorzichtige stappen om AI te gebruiken als hulpmiddel, om de datavraagstukken van ESG aan te pakken. AI als investeringsmogelijkheid heeft echter geleid tot meer aandacht voor de bijbehorende ESG-risico’s. Ten slotte vinden de meeste respondenten dat actieve beheerders goed uitgerust zijn om tegenwind en uitdagingen op vlak van ESG te overwinnen, omdat ze de kansen en risico’s meer in detail kunnen bekijken.'