Dominique Dijkhuis versterkt uitvoerend bestuur SBZ Pensioen

Dominique Dijkhuis versterkt uitvoerend bestuur SBZ Pensioen

Dominique Dijkhuis

Het bestuur van SBZ Pensioen heeft Dominique Dijkhuis met ingang van 1 augustus 2024 benoemd tot Uitvoerend Bestuurslid Vermogensbeheer en Communicatie.

Zij is daarmee de opvolger van Reiniera van der Feltz, die de portefeuille 10 jaar heeft beheerd. Met jarenlange (bestuurs)ervaring in de pensioensector en op het gebied van vermogensbeheer, o.a. bij ABP, PMT, PFDNB, F&C (nu BMO), en bij toezichthouders (DNB en de AFM), gaat Dominique zich bij SBZ Pensioen concentreren op de beleggingen van het fonds én op de communicatie, die in het nieuwe stelsel meer gericht zal zijn op de beleggingen.

Bestuursvoorzitter Ties Tiessen over de benoeming van Dijkhuis: 'Het is geweldig als je iemand met zoveel ervaring kunt aantrekken. We zijn heel blij dat Dominique ons bestuur komt versterken vanwege haar drive, gedegen kennis van vermogensbeheer, in combinatie met een sterke affiniteit met communicatie. Juist nu we onze volle aandacht richten op de implementatie van de Wet Toekomst Pensioenen.'

Dominique Dijkhuis over haar loopbaanstap: 'Ik heb veel zin om bij het vooruitstrevende SBZ Pensioen te starten in een rol die mij bekend is en bij mij past. Ik deel de visie en ambitie van SBZ Pensioen op pensioen en (verantwoord) beleggen. Het vrijwillige karakter en de gezonde zakelijkheid spreken me erg aan. De groeiambitie van SBZ Pensioen biedt een mooie uitdaging. Ik wil het beste voor deelnemers, nu en in de toekomst', zo stelt zij.

DNB heeft inmiddels ingestemd met de benoeming van Dominique Dijkhuis. SBZ Pensioen is het pensioenfonds voor de sector van financiële instellingen, verzekeringsbedrijven en zakelijke dienstverleners. Het fonds voert diverse collectieve pensioenregelingen uit voor 45 werkgevers en in totaal bijna 44.000 deelnemers. Aansluiting is voor werkgevers binnen deze sector vrijwillig.

Wie is er nog meer On the Move?