Pensioenseminar 'Klimaat en Biodiversiteit: van ambitie naar praktische implementatie' - Algemeen

Pensioenseminar 'Klimaat en Biodiversiteit: van ambitie naar praktische implementatie'

Hoe kun je als pensioenfonds je impact vergroten om je klimaatdoelstellingen te halen? In hoeverre zijn klimaatverandering en biodiversiteitsverlies met elkaar verbonden en wat betekent dit voor je huidige klimaatdoelstellingen?

Wat zijn de aanknopingspunten voor bestuurders om biodiversiteitsdoelstellingen op te nemen in het beleggingsbeleid? In welke mate worden de investment beliefs beïnvloed door biodiversiteit als thema?

In hoeverre is biodiversiteitsverlies een beleggingsrisico? Is biodiversiteit een kans of een bedreiging voor het rendement? Hoe kan de impact van bedrijven op biodiversiteit meetbaar en tastbaar worden gemaakt?

Hoe kun je biodiversiteits- en net-zero-doelstellingen koppelen en implementeren in je beleggingsportefeuille zonder het beleggingsrendement uit het oog te verliezen?

Deze en andere relevante actuele vragen staan centraal tijdens de educatieve bijeenkomst voor pensioenfondsbestuurders en medewerkers van bestuursbureaus over 'Klimaat en Biodiversiteit: van ambitie naar praktische implementatie' op maandagmiddag 14 oktober 2024 van 12.20 tot 17.15 uur in Rotterdam, onder leiding van Caspar Vlaar, als onafhankelijk bestuurder verbonden aan diverse pensioenfondsen.

Verschillende experts zullen hun visie met u delen, waaronder:

  • Anna Czylok, Investment Strategist, Aegon Asset Management
  • Don Gerritsen, Director, Responsible Investment Leader, Deloitte
  • Arthur van Mansvelt, Senior Engagement Specialist, Achmea Investment Management
  • Robert-Alexandre Poujade, Lead Biodiversity, BNP Paribas Aset Management
  • Jeroen van der Put, Onafhankelijk pensioenfondsbestuurder en Adviseur, betrokken bij diverse pensioenfondsen
  • Anna Vӓӓnӓnen, Head of Listed Impact, AXA Investment Managers

   
Registratie

Deelname aan het seminar is gratis en staat open voor pensioenfondsbestuurders, medewerkers van bestuursbureaus en andere (buyside) professionals die betrokken zijn bij het beleggingsbeleid van pensioenfondsen (of verzekeraars). Uw aanmelding is onderhevig aan goedkeuring van Financial Investigator en de partijen die dit seminar financieel mogelijk maken.

In samenwerking met:
 

Logo's 14102024 (20240703) - 2