Sprekers bij Pensioenseminar 'Klimaat en Biodiversiteit: van ambitie naar praktische implementatie'

Pensioenseminar 'Klimaat en Biodiversiteit: van ambitie naar praktische implementatie'

  1. Anna Czylok

    Anna Czylok

    Investment Strategist, Aegon Asset Management

    Anna Czylok is sinds 2015 werkzaam als Investment Strategist bij Aegon Asset Management. Hierbij is ze verantwoordelijk voor advies met betrekking tot het strategisch beleggingsbeleid en is ze gespecialiseerd in advisering op het vlak van financiële markten, beleggingsoplossingen en maatschappelijk verantwoord beleggen. Ze ondersteunt fiduciaire klanten bij de ontwikkeling van MVB-beleid en de implementatie hiervan. Voordat ze naar Aegon AM kwam, werkte zij als Financial Analist bij de Nederlandse Gasunie. Czylok heeft haar Master in Finance behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast behaalde ze een Master in Poolse Taal en Literatuur aan de Johannes Paulus II Katholieke Universiteit in Polen.
  2. Anna Vӓӓnӓnen

    Anna Vӓӓnӓnen

    Head of Listed Impact Equity, AXA IM Equity, AXA Investment Managers

    Anna Vӓӓnӓnen is the Head of Listed Impact Equity at AXA IM Equity. She co-manages the AXA ACT People & Planet Equity, AXA WF ACT Clean Economy, AXA WF ACT Biodiversity strategies and AXA ACT WF Social Progress strategies together with Tom Atkinson, Ashley Keet and Anne Tolmunen. Vӓӓnӓnen joined AXA IM in 2023 from Mirova, where she was the head of Mirova’s Global Environmental team for 4 years. Preceding that, she worked at Credit Suisse Asset Management, FIM Asset Management and Tapiola Asset Management. She started her career in investment banking working as a sell side analyst at Salomon Brothers and Carnegie Investment Bank. Vӓӓnӓnen holds a Master of Social Science from the University of Helsinki, majoring in Economics.
  3. Arthur van Mansvelt

    Arthur van Mansvelt

    Senior Engagement Specialist, Achmea Investment Management

    Arthur van Mansvelt is Senior Engagement Specialist bij Achmea Investment Management. Hij werkt sinds 2006 in de financiële sector en trad in 2019 in dienst bij Achmea IM. Zijn expertisegebieden omvatten klimaatverandering en biodiversiteit, maar ook mensenrechten en arbeidsnormen. Sinds 2021 is Van Mansvelt medevoorzitter van de engagementwerkgroep van de Finance for Biodiversity Foundation. Meer recentelijk werkte hij aan het berekenen van de impact van beleggingsfondsen op verlies van biodiversiteit. Van Mansvelt behaalde zijn diploma Economie aan de Universiteit Utrecht.
  4. Caspar Vlaar

    Caspar Vlaar

    Zelfstandig pensioenfondsbestuurder

    Caspar Vlaar is professioneel bestuurder bij verschillende pensioenfondsen, waaronder Pensioenfonds KPN. Hij is bij dit fonds onder andere verantwoordelijk voor de opzet en ontwikkeling van het MVB beleid met bijzondere aandacht voor de thema’s klimaat, water en technologie.
  5. Don Gerritsen

    Don Gerritsen

    Director, Sustainable Investment Leader Europe, Middle East & Africa

    Don Gerritsen is sinds 2022 Director and Responsible Investment Leader bij Deloitte. Daarvoor bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij de PRI, de VN en KPMG in de VS, het VK, Kenia en Nederland. Hij is auteur van ‘Guidance to Inspirational Leadership’ en Oprichter van het pro-bono mentoring initiatief ‘Pay It Forward’. Gerritsen heeft een Executive MBA in Strategie en een Master in Bestuurskunde.
  6. Jeroen van der Put

    Jeroen van der Put

    Professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen

    Jeroen van der Put is professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen, waaronder Centraal Beheer APF. Daarnaast adviseert hij beleggingsadviescommissies. Voorheen was Van der Put Directeur van MPD, PNO Media, PNO Zorg, Robeco België en IRIS, het beleggingsresearch- en publishinghuis van Rabobank en Robeco. Hij heeft Econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
  7. Robert-Alexandre Poujade

    Robert-Alexandre Poujade

    Biodiversity Lead, BNP Paribas Asset Management

    Robert-Alexandre trad in 2015 toe tot het ESG-researchteam van BNP Paribas Asset Management en leidt het denken binnen de organisatie over biodiversiteit. Hij is betrokken geweest bij verschillende samenwerkingsprojecten (met Capitals Coalition en UNEP-WCMC of Global Canopy) en vertegenwoordigt BNP Paribas in verschillende gremia (zoals Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) en Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF)).Poujade behaalde een masterdiploma in Management, met als hoofdvak Financiën aan de ESCP Europe – Business School in Parijs in 2010.

In samenwerking met:
 

Logo's 14102024 (20240703) - 2