Delen en Dierickx Leys bundelen krachten

Delen en Dierickx Leys bundelen krachten

M&A
Handshakle.jpg

Delen Private Bank bereikt akkoord met aandeelhouders Dierickx Leys Private Bank: Delen neemt 100% van de aandelen van Dierickx Leys Private Bank over.

Delen Private Bank heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders van Dierickx Leys Private Bank, waarbij Delen 100% overneemt van de aandelen van Dierickx Leys Private Bank, zo meldden de twee. ‘De transactie wordt integraal gefinancierd met eigen middelen. Financiële details worden niet bekendgemaakt. De transactie zal naar verwachting in de loop van 2025 worden afgerond, na de gebruikelijke goedkeuring door de toezichthouders.

Dierickx Leys Private Bank werd als wisselagent opgericht in Antwerpen, en evolueerde doorheen de jaren tot een private bank met een klantenvermogen van € 3 miljard onder beheer. De bank beschikt over een solide balans en telt 73 medewerkers, verspreid over 5 vestigingen in Antwerpen, Mortsel, Gent, Kortrijk en Leuven.

De overname past binnen de strategie van Delen Private Bank om haar positie op de Belgische en Nederlandse markt van private banking verder te versterken. In België werd die doelstelling de afgelopen jaren voornamelijk gerealiseerd via organische groei. In Nederland gebeurde dat ook via strategisch goed uitgekozen overnames,’ zoals dit jaar nog in Noordwijk (Puur Beleggen) en in Eindhoven (Box Consultants).