Columbia Threadneedle: Europese aandelen aantrekkelijk vanwege lage waarderingen

Columbia Threadneedle: Europese aandelen aantrekkelijk vanwege lage waarderingen

Equity Europe
Stock exchange euromunten.jpg

De waarderingen in de Verenigde Staten zorgen voor nervositeit onder beleggers. Melda Mergen, Hoofd Aandelen bij Columbia Threadneedle, ziet nog altijd kansen in de VS, maar kijkt zeker ook naar Europa en opkomende markten waar aandelen momenteel aantrekkelijk geprijsd zijn.

'Goedkoop is nooit een investeringsstrategie op zich, maar bij zulke lage waarderingen moeten deze kansen worden benut,' aldus Mergen. Wel merkt zij op: 'Beleggers moeten dan wel heel zorgvuldig individuele aandelen selecteren en niet breed in een markt stappen. Het gaat om het vinden van lokale winnaars in Europa en in de opkomende markten die momenteel tegen een discount worden verhandeld.'

'Veel grotere ondernemingen hebben gebruik gemaakt van de hele lage rentes in 2020 en hun schuld vaak lang gefinancierd tegen lagere rentes waardoor ze minder rentegevoelig zijn. Bij de kleinere bedrijven en de ondernemingen met kortlopende schulden is het zaak goed te kijken of zij last krijgen met investeringen indien de rentes langer hoog blijven. Aan de andere kant, als de rentes dalen kunnen zij hiervan profiteren,' aldus Mergen.

Mergen is optimistisch over de wereldwijde economische langetermijnontwikkelingen. Wel waarschuwt ze voor kortetermijnrisico’s zoals geopolitieke spanningen en de onzekerheid over de rentes.