Caisse d’Epargne Hauts de France neemt Bank Nagelmackers over

Caisse d’Epargne Hauts de France neemt Bank Nagelmackers over

Asset Management M&A Banks
Handel met China.jpg

Belgische private bank met beheerd vermogen van bijna € 5 miljard komt van Chinese in Franse handen.

Caisse d'Epargne Hauts de France, onderdeel van het netwerk van de Banque Populaire en Caisse d'Epargne (BPCE), heeft aangekondigd dat ze Bank Nagelmackers in geheel overneemt van de huidige Chinese eigenaar, Dajia Insurance. De Belgische bank voor personal en private banking heeft 110.000 voornamelijk particuliere clienten, en 'bestrijkt heel België via een distributienetwerk van 50 verkooppunten, telt 400 medewerkers, en heeft een beheerd vermogen van € 4,8 miljard,' aldus de koper.

‘De voorgestelde overname vertegenwoordigt een zeldzame kans voor ons, om onze aanwezigheid in de Benelux te blijven vergroten, de reikwijdte van activiteiten in België uit te breiden en grensoverschrijdende synergieën te blijven ontwikkelen. De geplande overname vormt een nieuwe grote stap in onze pragmatische en ondernemende ontwikkeling in België, waar we al 10 jaar actief zijn.’

De deal wacht nu op toestemming van de bevoegde autoriteiten en zou dan in het laatste kwartaal van 2024 afgerond kunnen worden. De private bank werd in 2014 door Anbang Insurance Group overgenomen en stond sinds de problemen bij Anbang sinds 2018 in de etalage.