Vermogensbeheer Blue Sky Group gaat over naar Achmea Investment Management

Vermogensbeheer Blue Sky Group gaat over naar Achmea Investment Management

M&A
Handshakle.jpg

Blue Sky Group en Achmea Investment Management (Achmea IM) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de vermogensbeheer activiteiten van Blue Sky Group aan Achmea IM.

Door de transactie zal Achmea IM het fiduciair- en vermogensbeheer gaan verzorgen voor onder andere de drie pensioenfondsen van KLM.

De verkoop vloeit voort uit de keuze van Blue Sky Group eerder dit jaar om zich volledig te richten op pensioenbeheer. Voor Achmea IM past de koop naar eigen zeggen in haar groeistrategie om de positie in de vermogensbeheerindustrie te versterken en het klantenbestand uit te breiden.

Achmea IM neemt BSG Vermogensbeheer in zijn totaliteit over. Dit betreft het team van zo’n 40 professionals, de klanten (met zo'n 55.000 deelnemers), het vermogen onder beheer van circa € 25 miljard en het fondsenplatform. 

Maureen Schlejen, Directievoorzitter van Achmea IM:
'We zijn zeer verheugd met deze transactie en kijken ernaar uit om de pensioenfondsklanten en vakkundige collega’s van Blue Sky Group Vermogensbeheer te verwelkomen. We hechten veel waarde aan het zorgvuldig beheer van de pensioengelden die overkomen. Door onze schaalgrootte, diepgaande expertise en efficiënte bedrijfsvoering, zijn we in staat om aanzienlijke waarde te creëren voor onze nieuwe klanten. We richten ons daarbij op innovatie en de Wtp transitie. Deze overname is een belangrijke stap in de groeistrategie van Achmea IM.'

Tom Bottinga, CEO van Blue Sky Group:
'Met de overgang van onze vermogensbeheer activiteiten, zetten we een belangrijke stap die volgt op de eerder dit jaar aangekondigde focus op pensioenbeheer. Een significant moment na 25 jaar waarin ons vermogensbeheer heeft bijgedragen aan de sterke resultaten van Blue Sky Group. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij dit onder de vlag van Achmea IM zullen voortzetten. Daarnaast kijk ik er naar uit met Blue Sky Group als pensioenbeheerder onze sterke uitgangspositie voor de transitie naar de Wet toekomst pensioenen (Wtp) verder uit te bouwen.'

Caroline Muste-Merks, CEO Blue Sky Group Vermogensbeheer:
'Het doet ons goed te zien dat onze vermogensbeheeractiviteiten een nieuw thuis vinden bij Achmea IM. Na een zorgvuldig proces is duidelijk geworden dat de toekomst van zowel onze medewerkers als pensioenfondsklanten en hun pensioendeelnemers bij Achmea IM in goede handen is. Onze medewerkers hebben met hun kwaliteit bijgedragen aan de goede resultaten die Blue Sky Group al jaren laat zien, en het is belangrijk dat ze dat ook in de toekomst kunnen blijven doen. We zijn ervan overtuigd dat Achmea IM de juiste partij is om de continuïteit van de dienstverlening aan onze klanten en de verdere ontwikkeling van onze medewerkers te waarborgen.'

De afronding van de verkoop wordt voor het einde van dit jaar verwacht. De verkoop is afhankelijk van goedkeuring door de relevante toezichthouders en advies van de betrokken ondernemingsraden van Achmea IM en Blue Sky Group.