Philippine Risch benoemd tot CEO van BNG

Philippine Risch benoemd tot CEO van BNG

Philippine Risch (foto archief BNG) 980x600.jpg

Philippine Risch wordt per 1 oktober CEO en voorzitter van het Executive Committee van BNG Bank N.V. (BNG). De raad van commissarissen (RvC) van BNG benoemt haar voor een termijn van vier jaar. Risch volgt Gita Salden op, die in juni toetrad tot de directie van DNB. In de tussenliggende periode vervult Olivier Labe de rol van CEO a.i.

Philippine Risch heeft een lange carrière achter de rug in de financiële sector, waarvan 21 jaar bij ING. Daar bekleedde zij als laatste de functie van Chief Distribution Officer bij ING Nederland. In 2018 werd zij partner bij McKinsey & Company, waar zij actief was voor zowel private als publieke en semipublieke klanten in Nederland en over de hele wereld.

Risch adviseerde over strategische, digitale en ‘agile’ transformaties in onder andere de financiële dienstverlening, de energiesector, de gezondheidszorg en andere sectoren waarin ook BNG actief is. Risch is sterk in het samenbrengen van strategie en uitvoering, klant- en marktgericht en weet medewerkers binnen een organisatie met elkaar te verbinden.

Huub Arendse, voorzitter van de RvC: ‘Wij zijn verheugd Philippine Risch te verwelkomen als CEO van BNG. Philippine brengt een schat aan strategische en bestuurlijke ervaring mee, waarmee zij een waardevolle bijdrage zal leveren aan het vergroten van de meerwaarde van BNG in de maatschappij. De RvC ziet uit naar de samenwerking met Philippine en wenst haar heel veel succes met de invulling van haar nieuwe rol.’

Philippine Risch: ‘Ik kijk ernaar uit om met de professionele en bevlogen collega’s en klanten van BNG bij te dragen aan een sociaal en duurzaam Nederland.’

BNG – Bank van meerwaarde

BNG werkt iedere dag aan het leveren van meerwaarde om maximale maatschappelijke impact te kunnen realiseren. Dit doen we al sinds 1914. Samen met woningcorporaties, gemeentes en instellingen willen wij geld met impact besteden om groene en sociale ambities waar te kunnen maken. Want wij geloven niet alleen in financiële waarde, maar ook in de waarde van groen en geluk.