Principal AM: Particulier hypothecair krediet profiteert van marktkansen

Principal AM: Particulier hypothecair krediet profiteert van marktkansen

Mortgages
Vastgoedprijzen-hypotheken-980x600.jpg

Particulier hypothecair krediet biedt vandaag de dag aantrekkelijke kansen als gevolg van verschillende marktdynamieken.

Nu traditionele kredietverstrekkers zich terugtrekken uit de markt voor commercieel vastgoed en de vraag stijgt, gevoed door ongeveer twee miljard dollar aan leningen die in de komende drie jaar vervallen, hebben de omstandigheden een markt gecreëerd waarin kredietverstrekkers de toon zetten. Hoge rentetarieven hebben de kapitalisatiepercentages verhoogd, waardoor er nieuwe kansen zijn gekomen voor beleggingen met verse aandelenbuffers en lagere blootstellingsniveaus.

De aanhoudende kapitaalkloof blijft bestaan, gedreven door druk op de banksector, economische onzekerheid en verscherpt toezicht door toezichthouders. Sinds 2022 is de commerciële kredietverlening sterk afgenomen, waarbij banken voorop lopen. Dat verminderde aanbod heeft, in combinatie met de toenemende vraag, geleid tot bredere spreads en hogere rendementen voor kredietverstrekkers.

Vooruitkijkend is particulier hypothecair krediet goed gepositioneerd om van deze gunstige omstandigheden te profiteren. Hoge kapitalisatiepercentages betekenen lagere waarderingen, waardoor nieuwe beleggingen waarden kunnen resetten en aantrekkelijke rendementen kunnen behalen.

Omdat er geen tekenen zijn dat er agressieve renteverlagingen door de Federal Reserve ophanden zijn, ondersteunen de huidige hoge rentetarieven hoger rendementen, wat de overtuiging versterkt dat het een goed moment blijft om te beleggen in particuliere hypothecaire kredieten.

Historisch gezien hebben kredietbeleggingen na periodes van onrust op de markt de beste naar risico gewogen rendementen opgeleverd en de groeiende rol van particuliere kredietverstrekkers wijst op een aanhoudende groei in deze sector.