State Street SPDR ETFs: Defensieve sectoren maken inhaalslag in Q3

State Street SPDR ETFs: Defensieve sectoren maken inhaalslag in Q3

Equity
Stocks.jpg

Sinds het begin van het derde kwartaal van 2024 hebben Amerikaanse dividendaandelen opvallend goed gepresteerd. Het sterke resultaat van de factor dividend komt onder andere door de outperfomance van sectoren die bekend staan om hun betrouwbaarheid in tijden van volatiliteit.

De sectoren vastgoed en nutsbedrijven stegen respectievelijk met 18% en 15%. Samen met consumentengoederen (+10%) noteerden deze traditioneel defensieve sectoren de beste resultaten binnen de S&P 500. Bij verhoogde volatiliteit richten beleggers zich op voorspelbaarheid, dat blijkt ook uit de sterke prestaties van Amerikaanse dividendaandelen in andere sectoren. 

Ryan Reardon, beleggingsstrateeg bij State Street SPDR ETFs: 'De recente volatiliteit in de markt heeft gezorgd voor een hernieuwde focus op defensieve aandelen. De VIX, de index die volatiliteit meet, begon al aan het eind van het tweede kwartaal te stijgen. Deze stijging wordt mede beïnvloed door de toenemende onzekerheid rondom de aankomende Amerikaanse verkiezingen. Sectoren als vastgoed, nutsbedrijven en consumentengoederen bieden beleggers een zekere mate van bescherming. Naast defensieve sectoren hebben ook aandelen met een kleine marktkapitalisatie en een hoog dividendrendement het dit kwartaal beter gedaan dan de markt als geheel. Toch hebben beleggers nog niet massaal gekozen voor de factoren dividend en Small Cap, wat betekent dat er mogelijk nog ruimte is voor verdere groei naarmate de rente verder daalt.'