MFS: Dollar biedt bescherming tegen volatiliteit Amerikaanse verkiezingen

MFS: Dollar biedt bescherming tegen volatiliteit Amerikaanse verkiezingen

United States Politics US-dollar
Geld dollar.jpg

De Amerikaanse verkiezingen staan nu echt voor de deur en dat kan een nieuwe golf van onrust en volatiliteit op de financiële markten met zich meebrengen. Een van de beste manieren om je als belegger hiertegen in te dekken is long gaan op de dollar, zegt Benoit Anne, obligatiestrateeg bij de Amerikaanse vermogensbeheerder MFS.

'Afgezien van de verkiezingen, zijn er een aantal factoren die de waarde van de dollar kunnen aantasten. De Federal Reserve kan bijvoorbeeld een agressiever monetair beleid gaan voeren dan momenteel wordt verwacht. Ook zouden beleggers meer risico kunnen gaan nemen, of kunnen de vooruitzichten voor de wereldeconomie aantrekken', aldus Anne.

Toch kunnen de Amerikaanse verkiezingen er op de korte termijn voor zorgen dat de dollar juist wordt gestut, zegt de beleggingsstrateeg. 'Een stijging in de handelstarieven, bijvoorbeeld, geeft de dollar wind in de rug, evenals een toename van geopolitieke risico’s. Daarnaast kan de verwachting dat de Amerikaanse begroting wordt opgerekt, de marktrentes opdrijven. Ook dat is gunstig is voor de dollar. Bovendien kan de Fed besluiten om het tempo van renteverlagingen te vertragen als de vrees bestaat dat de Amerikaanse economie weer oververhit raakt, wat eveneens goed is voor de dollarkoers.'