Test met banner binnen weblogbericht

Test met banner binnen weblogbericht

Dit is een test met een banner binnen een weblogbericht

In de afgelopen tien jaar groeiden Japanse bedrijven veel sterker dan Amerikaanse bedrijven. Enkel door een sterk stijgende Amerikaanse waardering (k/w expansie) en valutaire verschillen presteerde de Amerikaanse beurs uiteindelijk beter dan de Japanse. Ondanks die goede prestaties wordt Japan in breed gespreide aandelenportefeuilles nog altijd onderwogen. Japan is dan ook een typische valuebelegging: underloved, underresearched, underowned.

De drie pijlen van Abenomics

De goede prestaties van de Japanse aandelenmarkt zijn een direct gevolg van Abenomics. Het driepijlenbeleid van voormalig premier Shinzo Abe is een combinatie van fiscaal beleid, monetair beleid en structurele hervormingen. Onder die structurele hervormingen viel ook een verbetering van de corporate governance en met name dat laatste begint nu op de aandelenmarkt vruchten af te werpen.

Nu is Shinzo Abe alweer twee jaar geleden vermoord, maar premier Fumio Kishida zet zijn beleid voort, zij het met wat aanpassingen. Zo was Haruhiko Kuroda duidelijk een andere centrale bankier dan zijn opvolger Kazuo Ueda die door Kishida is benoemd. Toch volgt Kishida zijn voorganger Abe nauwgezet met maatregelen om de corporate governance te verbeteren.