Speakers at Round Table 'Fiduciary Management & LDI'

Round Table 'Fiduciary Management & LDI'

  1. Armijn Eikelboom

    Armijn Eikelboom

    Account CIO binnen het team Strategisch Portefeuille Advies, Achmea Investment Management

    Armijn Eikelboom is sinds 2011 Account CIO binnen het team Strategisch Portefeuille Advies van Achmea Investment Management. In die rol is hij verantwoordelijk voor fiduciaire advisering van pensioenfondsklanten. Binnen Achmea IM heeft hij diverse functies gehad, waaronder Manager Investment Strategy. Eerder werkte hij 5 jaar als portefeuillemanager Fixed Income bij Kempen Capital Management. Eikelboom startte zijn loopbaan bij het Economisch Bureau van ING en studeerde Macro en Monetaire Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  2. Arthur Stroij

    Arthur Stroij

    Client Portfolio Manager in het LDI-team, Columbia Threadneedle Investments

    Arthur Stroij is Client Portfolio Manager in het LDI-team bij Columbia Threadneedle Investments. Hij is verantwoordelijk voor strategisch advies en portefeuillebeheer van LDI-mandaten in Europa. Hij werkte eerder als consultant bij Towers Watson en rechtsvoorgangers. Stroij heeft een Master in Quantitative Finance van de Universiteit van Tilburg en een Master in Actuarial Science van de TIAS School for Business and Society. Hij is gekwalificeerd actuaris (AAG) en heeft de FRM-titel (Financial Risk Manager) van GARP.
  3. Bertjan Kobus

    Bertjan Kobus

    Partner, Sprenkels

    Bertjan Kobus is sinds 2016 Partner bij Sprenkels, waar hij eerder al Investment Consultant was en in 2009 begon. Hij adviseert pensioenfondsen over onder meer de invulling van het strategisch beleggingsbeleid en risicomanagement en is ook actief in het selecteren en evalueren van vermogenbeheerders. Kobus heeft een Master in Applied Mathematics in Financial Engineering van de Universiteit van Twente en is Certified European Financial Analyst en Register Beleggings Analist.
  4. Daniël Rijs

    Daniël Rijs

    Senior Investment Manager, DPS

    Daniël Rijs is Senior Investment Manager bij pensioenuitvoerder DPS. Hij is mede-verantwoordelijk voor de strategische beleidsadvisering voor het beleggingsbeleid van de pensioenfondsen die klant zijn bij DPS. Rijs is daar in 1997 begonnen als Portfoliomanager Vastrentende Waarden (en renteoverlay) en ALM-adviseur. Hij heeft Econometrie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.
  5. Henk Bets

    Henk Bets

    Onafhankelijk Pensioenexpert, Eigenaar, Actuarieel Adviesbureau Confident

    Henk Bets heeft na het afronden van zijn studie Actuariële Wetenschappen in diverse functies bij levensverzekeraars gewerkt. Vanaf 1996 is hij werkzaam in de pensioensector. Eerst als Hoofd Actuariële Zaken bij PVF Pensioenen en daarna als Directeur en Eigenaar van Actuarieel Adviesbureau Confident. Bets adviseert pensioenfondsen, werkgevers, ondernemingsraden, vakbonden, pensioenuitvoerders en steeds vaker deelnemers.
  6. Jan Willem van Stuijvenberg

    Jan Willem van Stuijvenberg

    Owner, Van Stuijvenberg Financial Services

    Jan Willem van Stuijvenberg studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Tilburg. Afstudeerrichting: Geld, Krediet en Bankwezen. Daarna begon hij als Strategist bij ABP en volgde een postdoc-opleiding Econometrie voor vermogensbeheerders. Na ABP werkte van Stuijvenberg voor De Lage Landen en Philips Pensioenfonds. In 2002 werd hij gevraagd om voor PME een risicomodel te ontwikkelen. Van Stuijvenberg Financial Services werd opgericht en is nu een belangrijke speler op het gebied van Risk Management. Gerenommeerde partijen zoals Mercer, Achmea IM en Pensioenfonds Vervoer nemen zijn diensten af.
  7. Karin Roeloffs

    Karin Roeloffs

    Hoofd Fiduciair Management, Aegon Asset Management

    Karin Roeloffs is Hoofd Fiduciair Management bij Aegon Asset Management. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in de institutionele beleggingssector en werkte eerder onder meer bij ABN AMRO, APG, Mercer en Avida International. Sinds 2006 is zij actief in fiduciair management. Roeloffs is afgestudeerd als econoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Europa College in Brugge.
  8. Mark Rosenberg

    Mark Rosenberg

    Onafhankelijk Bestuurder met specialisatie Vermogensbeheer, BPL Pensioen, Woningcorporaties en Schilders

    Mark Rosenberg is onafhankelijk bestuurder met specialisatie vermogensbeheer bij drie bedrijfstakpensioenfondsen: BPL Pensioen, Woningcorporaties en Schilders. Daarnaast is hij docent bij SPO Nyenrode op het gebied van uitbestedingsmanagement. In de afgelopen 15 jaar heeft hij als expertlid deelgenomen aan beleggingsadvies- en risicocommissies bij verschillende pensioenfondsen en is hij als adviseur van pensioenfondsen actief geweest. Rosenberg begon zijn carrière in het bankwezen. Bij Theodoor Gilissen en Schretlen is hij bestuurslid geweest.
  9. Martin Sanders

    Martin Sanders

    Head of Pension Investments, AXA Investment Managers

    Martin Sanders is sinds 2020 werkzaam bij AXA Investment Managers als Head of Pension Investments. Hiervoor was hij Managing Director bij Altis Investment Management. Sanders werkt sinds 1991 in de Nederlandse en Europese pensioenwereld. Gedurende 11 jaar was hij CIO bij Univest Company. Zijn expertise strekt zich uit van LDI-beheer en strategische en duurzame assetallocatie tot managerselectie en -monitoring.
  10. Ralph van Daalen

    Ralph van Daalen

    Hoofd Fiduciaire Klanten, Goldman Sachs Asset Management

    Ralph van Daalen is Hoofd Fiduciaire Klanten bij Goldman Sachs Asset Management (NN Investment Partners) en beschikt over 20 jaar ervaring in de financiële sector. In die periode heeft hij institutionele beleggers geadviseerd op zowel actuariële vraagstukken, als op uiteenlopende beleggingsvraagstukken en ALM-studies. Eerder was hij werkzaam voor Robeco, BMO Global Asset Management en WTW.
  11. Rik Klerkx

    Rik Klerkx

    CIO Private Markets and LDI NL, Cardano

    Rik Klerkx joined Cardano in 2015 to help build Cardano’s portfolio management team. As CIO Private Markets and LDI NL, he is currently responsible for the development and implementation of investment strategies for institutional clients. He started his career in 2005 at J.P. Morgan’s Fixed Income division in London where he left as Vice President. Before Cardano he was a Portfolio Manager of the reserve assets at the Dutch central bank and worked at Nationale Nederlanden Group’s treasury. Klerkx holds a Master’s degree in Quantitative Finance from Erasmus University Rotterdam, is a PhD-candidate at VU Amsterdam and is CFA charter holder.