Speakers at Pension fund seminar 'Sustainable Investing in Real Assets under the new Pension Contract'

Pension fund seminar 'Sustainable Investing in Real Assets under the new Pension Contract'

  1. Barbara Maltha-Koppelman

    Barbara Maltha-Koppelman

    Director, CBRE Capital Advisors

    Barbara Maltha-Koppelman is Director bij CBRE Capital Advisors met een focus op ESG. Met als hoofddoel het aantrekken van institutioneel kapitaal voor vastgoedfondsen, richt zij zich op verbetering van de vastgoedstrategie o.a. op het gebied van ESG en Impact Investing. Ook klimaatrisico’s brengt het team in kaart voor beleggers. Maltha-Koppelman is Bouwkundig Ingenieur en heeft ruim 12 jaar ervaring in de financiële vastgoeddienstverlening bij o.a. Deloitte Real Estate en Bouwinvest REIM.
  2. Bernardo Korenberg

    Bernardo Korenberg

    Director ESG Consulting

    Bernardo Korenberg is sinds 2012 Head of Sustainability & Innovation bij Bouwinvest Real Estate Investors. In deze functie is hij verantwoordelijk voor strategisch beleid en advies rondom duurzaamheid en innovatie van de Nederlandse en Internationale vastgoedbeleggingen. Voorheen werkte Korenberg als Projectmanager Gebiedsontwikkeling bij Projectmanagementbureau Rotterdam. Hij studeerde Technische Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde een MBA aan de TSM Business School.
  3. Casper van Grieken

    Casper van Grieken

    Executive Director

    Casper van Grieken is Executive Director bij CBRE en sinds 2008 verantwoordelijk voor alle corporate finance activiteiten binnen CBRE in Nederland. Voor 2008 werkte Van Grieken als Manager bij Deloitte Real Estate Corporate Finance, en daarvoor, tussen 2000 en 2003, als Vastgoedfiscalist bij Arthur Andersen. Van Grieken houdt zich bezig met het (commercieel) structureren van institutionele vastgoedfondsen met bijbehorende beleggingsstrategie, en is vervolgens verantwoordelijk voor het succesvol plaatsen van deze fondsen bij institutionele beleggers. De laatste jaren ligt de focus op ESG- en impactfondsen.
  4. Dan Grandage

    Dan Grandage

    Chief Sustainability Officer Investments

    Dan Grandage is Head of ESG, Private Markets & Real Estate at Aberdeen Standard Investments. He is responsible for facilitating the Private Markets & Real Estate Division’s ESG strategies aimed at integrating ESG throughout the investment process. He represents Aberdeen Standard on the INREV, Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) and the Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) ESG and Paris Allignment committees. Grandage is also a board member of the UK Better Building Partnership.
  5. Jeroen van der Put

    Jeroen van der Put

    Professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen

    Jeroen van der Put is professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen, waaronder Centraal Beheer APF. Daarnaast adviseert hij beleggingsadviescommissies. Voorheen was Van der Put Directeur van MPD, PNO Media, PNO Zorg, Robeco België en IRIS, het beleggingsresearch- en publishinghuis van Rabobank en Robeco. Hij heeft Econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
  6. Margriet Nip-Westendorp

    Margriet Nip-Westendorp

    Pensioenfondsbestuurder, lid beleggingscommissie

    Erik Hulshof is al lang actief in de Nederlandse pensioen en vermogensbeheer sector. Hij is o.a. werkzaam geweest bij MN, Robeco & Kempen in verschillende functies en sinds 2012 als bestuurder bij verschillende pensioenfondsen. Op dit moment is hij bestuurder bij het bedrijfstakpensioenfonds van de Bouwnijverheid en SP Hoogovens als expert bestuurder vermogensbeheer en bij beide fondsen Voorzitter van de beleggingscommissie. Daarnaast is hij adviseur van de beleggingscommissie van SP Essity en actief als consultant.
  7. Ramon Beijen

    Ramon Beijen

    Creative Director, CBRE

  8. Samantha Steele

    Samantha Steele

    Director, Investment Research, Private Markets, Russell Investments

    Samantha Steele is Director, Investment Research, Private Markets at Russell Investments. She heads up private market research in EMEA and she is portfolio manager for some of the global impact and real estate separate accounts of the company. She is a voting member of the Russell Investments Alternatives Subcommittee and serves on numerous Limited Partner Advisory Committees for fund managers.
  9. Vincent van Bijleveld

    Vincent van Bijleveld

    Managing Director, GREEN (Global Real Estate Engagement Network)

    Vincent van Bijleveld is verantwoordelijk voor het Duurzaam Beleggen Adviesteam van Finance Ideas. Naast het bieden van hulp bij het opzetten, implementeren en monitoren van een science based MVB-beleid is dit team gespecialiseerd in het namens klanten aansporen (engagement) van onder andere vastgoedfondsen om meer werk te maken van verduurzamen en het managen van klimaatrisico’s. Van Bijleveld is Kwantitatief Econoom/Actuaris en heeft eerder gewerkt als Partner/Director bij Willis Towers Watson en bij duurzame asset manager ACTIAM.
  10. Wietse de Vries

    Wietse de Vries

    Partner, Almazara | Real Assets Advisory

    Wietse de Vries is sinds 2011 Partner bij Almazara | Real Assets Advisory. Hij is sinds 1995 actief in het (institutioneel) vermogensbeheer en heeft onder meer gewerkt als Managing Director bij ING Investment Management, Managing Director bij ING Real Estate Investment Management, en Directeur Business Development bij GCC. De Vries begon zijn loopbaan als Fiscaal Adviseur bij Nobel en Van Wierst, Sara Lee en ING en heeft diverse posities bekleed in advisory boards en supervisory boards van Europese fondsen. Van 2015 tot 2018 was hij Voorzitter van INREV’s Corporate Governance Committee. De Vries is fiscaal jurist met een postdoctorale graad in Bedrijfskunde.